Kedinizin Banyosu

Kediler kendilerini yalayarak temizlenmek adına harika bir iş çıkarırlar, ancak nadir durumlarda da olsa onları yıkamanız gerekir. Kedinize nasıl banyo yaptıracağınızı öğrenmek için buraya tıklayın!

Evi yeni temizlemiştiniz ve çamurlu pati izleri bırakan kedinizle karşı karşı geliyorsunuz. İlk içgüdünüzün kedinizin patilerini yıkamak olduğuna bahse gireriz. Bunu düşünmekte çok da haklısınız.

Kedinizin suyu umursamadığından eminseniz bu harika bir çözümdür, ancak emin değilseniz veya kedinizin suyu gerçekten sevmediğini biliyorsanız ne yapabilirsiniz? İhtiyacınız olan son şey, musluğu açtığınız anda çıldıran, çırpınan ve kaçmaya çalışan çamurlu bir kedidir.

İster inanın ister inanmayın, çoğu kedinin suyla yıkanmasına gerek yoktur. Kediler, kendilerini temizleyerek harika bir iş çıkarırlar. Kürklerini taramak için kullandıkları küçük dikenli benzersiz bir dile sahiplerdir.

Nadir durumlarda, kürklerini kendi başlarına temizleyemedikleri zaman yıkanmaları gerekebilir. Örneğin, bir çöp kutusuna girmeleri ya da dışarıda oynarken kirlenmeleri durumunda yıkanmaları gerekebilir. Diğer birçok şey için, tüylerini düzenli olarak fırçalamak/taramak onları temiz ve rahat tutmak için yeterlidir. Nadiren de olsa kedinizi yıkamanız gerekmesi durumunda yardımcı olacak bazı yararlı ipuçları.

1. BAŞLAMADAN ÖNCE BANYONUN HAZIRLANMASI

İhtiyacınız olan bazı şeyler kedi şampuanı (veya elinizde yoksa bir bebek şampuanı), büyük bir sürahi (veya varsa yumuşak bir püskürtme başlığı), büyük bir havlu, kulakları temizlemek için pamuk topları ve yüzü temizlemek için küçük bir bez. İşinizi kolaylaştırmak için bu öğelerin elinizin altında olduğundan emin olun.

2. KEDİNİZİ MÜMKÜNSE LAVABODA VEYA BİR KOVADA YIKAYIN

Kedinizi büyük bir su küvetine daldırmak yerine lavaboda yıkamak daha kolay olabilir. Lavaboyu yaklaşık 5-8 cm ılık suyla doldurun. Bir bebek için kullanacağınız sıcaklıktaki suyu kullanın, böylece kedinizin derisini yakmazsınız.

3. KULAKLARINI TEMİZLEMEK İÇİN PAMUK TOP KULLANIN

Çoğu kedi kendi kulaklarını temiz tutma konusunda harika bir iş çıkarır. Temizlik alışkanlıkları o kadar titizdir ki kulak arkasını ve iç kapaklarını bile temizler.

Kulakların içinde gizlenen ve daha ciddi hale gelebilecek sorunları erkenden fark edebilmek için kedinizin kulaklarını sık sık kontrol etmek faydalı olacaktır. Kulaklar temiz görünüyorsa bir şey yapmanıza gerek olmaz. Temiz görünmemesi durumunda, onları bir pamuk topuyla temizlemelisiniz.

Pamuklu çubuklar da dahil olmak üzere kedinizin kulağına asla herhangi bir nesne koymayın. Bu tehlikelidir ve yaralanmaya neden olabilir.

4. YÜZÜNÜ TEMİZLEMEK İÇİN NEMLİ BİR BEZ KULLANIN

Kediler yüzlerine su sıçramasından nefret ederler. Bu, kedinizin irkilmesine ve kaçmaya çalışmasına neden olabilir. Kedinize sıkıntı vermemek için yüzlerini, gözlerini, burnunu, bıyıklarını ve ağzını nemli bir bezle temizleyin. Kedinizin ağzına, kulaklarına ve gözlerine su ve sabun kaçmamasına dikkat edin. Bunlar kolayca tahriş olabilen hassas alanlardır.

Patili dostlarınız için hep en güzelini isteyin!

“İlk On İki Ayım” rehberinde ihtiyaç duyacağınız tüm bilgeri bulabilirsiniz.

ÜCRETSİZ İNDİRİN

5. HUZURLU VE SAKİN BİR SESLE KONUŞUN

Bu, kedinizi rahatlatacak ve banyosunu biraz daha tolere edilebilir hale getirecektir. Yüksek sesler bir kediyi ürkütebilir, bu yüzden sinirlenmemeye veya sesinizi yükseltmemeye çalışın çünkü bu kedinizin strese girmesine neden olabilir. Ayrıca, ne kadar az kısıtlanırlarsa, işbirliği yapma olasılıklarının o kadar yüksek olduğunu unutmayın. Onları yıkarken nazik olun.

6. BANYO BİTTİĞİNDE KEDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN

Olumlu pekiştirme çoğu zaman iyi bir yaklaşımdır. Kedinize banyodan sonra bir ödül verdiğinizde, banyo zamanını mutlulukla eşitlemelerine yardımcı olabilirsiniz çünkü biliyoruz ki ödüller = mutluluk!

Kedinizi yıkama konusunda tavsiyeye ihtiyacınız varsa, bir veterinere veya profesyonel bir bakıcıya ulaşmaktan çekinmeyin. Kesinlikle zor olabilir ama iyi haber şu ki, bunu sık sık yapmak zorunda değilsiniz ve ilk seferinde doğru yaparsanız bir sonraki banyo zamanını çok daha kolay ve keyifli hale getirebilirsiniz.

Veteriner Hekim mi arıyorsunuz?

Veteriner hekiminiz, evcil hayvanınızın sağlığında büyük rol oynar. Konum bilgilerinizi girin ve yakınınızdaki veteriner kliniklerinin bir listesini alın.

Bir veteriner kliniği bulun

Bu makaleyi paylaşmak istermisiniz?


Buna benzer daha fazla

Evcil Hayvan Davranışlarını Anlamak
Evcil Hayvanınızı Anlamak

Sıcak hava bazı evcil hayvanlar için zorlayıcıdır

Evcil Hayvan Parazitlerini Anlamak
Pireler & Keneler

Mevsim normallerindeki değişiklikler ile artan sıcaklıklar nedeniyle parazit davranışları değişiyor

Evcil Hayvan Sahipleri için Tek Sağlık Yaklaşımı
Pireler & Keneler

Evcil hayvanınızı etkileyen parazitler insanları da etkileyebilir. Evcil hayvanınızın sağlığını korumak için, MyPet.com

En güncel evcil hayvan çözümlerini keşfedin

Evcil hayvan sağlığı çözümleri bulma konusunda yardıma mı ihtiyacınız var?

MyPet.com’a katılın ve evcil hayvan bakımı hakkında ipuçları alın.
MyPet.com’a katılın